< Terugkeer

Toegang tot water, een recht voor iedereen? Het woord aan de slachtoffers van een schipbreuk

Geplaatst op: 21/02/2018 - Bijgewerkt: 29/03/2018

Sinds maart 2017 voert het Steunpunt SocialEnergie met steun van de Koning Boudewijnstichting een kwalitatief onderzoek uit met als titel: “Toegang tot water, een recht voor iedereen? Het woord aan de slachtoffers van een schipbreuk”. Dit onderzoek heeft drie doelstellingen:

  • Naast kwantitatieve gegevens ook getuigenissen verzamelen van mensen die in waterarmoede leven.
  • Een educatief hulpmiddel ontwikkelen op basis van de bevindingen.
  • Aanbevelingen doen om de risico’s op waterarmoede te verminderen en voorkomen.

Het onderzoek is ondertussen afgerond en we willen u graag uitnodigen op de voorstelling van de resultaten op 26 maart. Het evenement “Toegang tot water, een recht voor iedereen? Het woord aan de slachtoffers van een schipbreuk” toont de verborgen kant van de cijfers en brengt een schokkende realiteit tot leven. Gedurende enkele weken gunden mensen ons een blik in hun persoonlijke leven. Het zijn hun woorden die onze verkennende studie in de schijnwerpers wil plaatsen. Aan de hand van een audiovisuele tentoonstelling over hun achtergronden worden hun getuigenissen aan u voorgesteld. Daarna nodigen wij u uit om samen met ons van gedachten te wisselen over de resultaten en de aanbevelingen van dit onderzoek. De deelnemers krijgen ook de kans om kennis te maken met het educatieve hulpmiddel dat tijdens het onderzoek werd ontwikkeld en om de gebouwen van DoucheFlux te bezoeken.

Wanneer? Maandag 26 maart. Begin van het bezoek: 10u00 en 13u30 (duur 2u – per groep van max. 30 personen)

Waar? DoucheFLUX vzw
Veeartsenstraat 84
1070 Brussel
Bereikbaarheid: Zuid-station

» Dit evenement is gratis maar inschrijven is verplicht via 02 526 03 00 of via het onlineformulier voor 21 maart «

Binnenkort kunt u hier terecht voor informatie over het educatieve hulpmiddel dat voor maatschappelijk werkers werd ontwikkeld.

Het volledige onderzoeksverslag