< Terugkeer

Opgelet: omzeiling van de verplichting om een offerte te maken

Geplaatst op: 26/04/2016 - Bijgewerkt: 15/06/2016

De voorbije weken hebben verschillende maatschappelijk werkers ons gewaarschuwd dat bepaalde leveranciers proberen om de verplichting om een offerte te maken, te omzeilen.

In het Brusselse gewest zijn leveranciers verplicht om voor iedereen die dat vraagt een prijsofferte te maken. Deze offerte:

  • moet binnen de 10 werkdagen na de aanvraag worden bezorgd
  • mag niet discriminerend zijn
  • moet duidelijke en transparante tariefvoorwaarden bevatten zodat de betrokkene een vergelijking kan maken tussen de verschillende leveranciers, alsook tussen de offerte en de werkelijk betaalde prijs

Nu lijkt het erop dat sommige leveranciers deze verplichting proberen te omzeilen door bijvoorbeeld een latere begindatum van het contract op te leggen of onterecht een financiële waarborg te eisen (die slechts onder bepaalde voorwaarden mag worden gevraagd).

Het Steunpunt SocialEnergie zal deze gevallen binnenkort onder de loep nemen en indien nodig aanbevelingen ter zake doen. Als u getuige bent geweest van een dergelijke praktijk door een leverancier, aarzel dan niet om het ons te melden op 02/526 03 00 of via socialenergie@fdss.be.